Talibi nocirtuši galvas sešiem policistiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tajā pašā dienā, kad talibu nemiernieki paziņoja, ka viņi nocirtuši galvu sagūstītajam amerikāņu karavīram, Afganistānas dienvidos tika atrasti seši piektdien nolaupītie afgāņu policisti ar nocirstām galvām, svētdien ziņo amatpersonas.

Policistu līķi un galvas tika atrasti sestdien Helmandas provinces Dešu rajonā netālu no robežas ar Pakistānu, teica provinces gubernators Šers Mohamads Ahundzada. "Viņiem bija ļoti brutāli nocirstas galvas," viņš teica aģentūrai "Reuters", piebilstot, ka valdības karaspēks pārmeklē rajonu, lai atrastu nemierniekus, kas to izdarījuši. Seši policisti tika nolaupīti talibu uzbrukumā no slēpņa piektdien, kurā dzīvību zaudēja vēl septiņi viņu kolēģi. Talibu pārstāvis Abdullatifs Hakimi apstiprināja nogalināšanas faktu, taču nevarēja pateikt, vai viņiem ir nocirstas galvas. Pēc viņa teiktā, ikvienam, kurš pretojas nemiernieku cīņai pret ASV atbalstīto valdību, draud nāve, taču talibu līderis mulla Mohamads Omars piedāvājis amnestiju ikvienam valdības, militārajam vai civilajam darbiniekam, kurš padotos. Līdzīgu piedāvājumu pagājušajā gadā nemierniekiem izteica arī prezidents Hamids Karzai, taču tam nebija lielu panākumu. Kopš talibi un viņu militārie sabiedrotie pastiprināja vardarbību šā gada martā, ir gājuši bojā simtiem cilvēku, arī daudzi nemiernieki. Kaujās nogalināti vismaz 32 amerikāņu karavīri, un 2005.gads ir kļuvis par asiņaināko gadu ASV karaspēkam kopš 2001.gada iebrukuma Afganistānā un talibu režīma gāšanas. ASV militārā pārstāve Sindija Mūra teica, ka militārās pavēlniecības rīcībā nav informācijas, kas apstiprinātu talibu apgalvojumu, ka pazudušais karavīrs ticis nogalināts, un viņa meklēšana svētdien turpinās. "Mēs nekad nezaudējam cerību," viņa piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu