Tiesa aizliedz Nacionālboļševiku partiju, bet tā turpina pastāvēt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas apgabaltiesa šodien lēma par Nacionālboļševistiskās partijas likvidēšanu, apmierinot prokuratūras prasību, kas tika pamatota ar Likuma par politiskajām partijām pārkāpšanu.

Šai likumā teikts, ka "ir aizliegta tādu sabiedrisko apvienību dibināšana un uzturēšana, kuru mērķi un darbība ir vērsti uz konstitucionālās iekārtas vardarbīgu mainīšanu, Krievijas Federācijas nedalāmības laušanu un bruņotu formējumu veidošanu." Maskavas apgabala prokuratūra uzskata, ka Nacionālboļševistiskās partijas statūtos ir aicinājums uz nacionālboļševistiskās armijas radīšanu, Krievijas robežu mainīšanu, gatavošanos bruņotam iebrukumam Kazahstānā un tā dēvētās otras Krievijas dibināšanu tās teritorijā. Vēl tiek norādīts uz nacboļševiku līdera Eduarda Ļimonova aizturēšanu Altajā 2001. gadā un viņa saistību ar terora aktu gatavošanu. Tikmēr NBP preses sekretārs Aleksandrs Averins paziņojis, ka partija nolēmusi turpināt darbību. "Varas iestādes nespēj aizliegt Nacionālboļševistiskās partijas darbību, jo tās arī nav to atļāvušas," viņš izteicies. Partija arī pārsūdzēs šīsdienas tiesas lēmumu un ir gatava iet līdz pat Eiropas Cilvēktiesību tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu