Terorakcijas dārgi izmaksā tūrisma nozarei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Terorakcijas un dabas katastrofas pasaulē rada jaunas problēmas un lielākas izmaksas tūrisma nozarei. Abi riska faktori turpmāk ceļojumu aģentūru nākotnes prognožu analīzēs tikšot vērtēti daudz nopietnāk.

Zviedru ceļojumu aģentūrai "Apollo" nesen Ēģiptes kūrortā Šarmelšeihā notikušie terorsprādzieni nesuši tiešus zaudējumus apmēram viena miljona kronu apmērā, jo bija jāīrē lidmašīna, lai nekavējoties evakuētu tūristus un personālu. Aģentūra kompensē neizmantoto laiku atpūtas vietā, un uz divām nedēļām tā atteikusies no Šarmelšeihas kā ceļojumu mērķa, piedāvājot klientiem citus braucienus. "Apollo" vadītājs uzskata, ka, pieaugot aģentūras izmaksām, sadārdzināsies ceļojumu cenas un būs grūti izturēt konkurenci nozarē. Ja agrāk riska analīzēs ceļojumu aģentūras vadījušās pēc pasaules naftas cenu un valūtas kursu svārstībām, tad tagad tam pievienojoties terorakti un dabas katastrofas. Ceļojuma mērķi izvēlas klients, bet aģentūrai esot morāla atbildība un tāpēc turpmāk vairāk nākšoties rēķināties ar alternatīvu piedāvājumu izstrādāšanu, evakuācijas transporta nodrošināšanu un krīžu pārvarēšanas gatavību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu