Pieci deputāti atdalīsies no LSDSP frakcijas un izveidos jaunu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz spiedienu no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) vadības puses, LSDSP Saeimas frakcijas deputāts Pēteris Salkazanovs pāries uz jauno parlamenta frakciju, kurā būs vēl četri līdzšinējie sociāldemokrāti.

Salkazanovs vēlreiz apstiprināja, ka viņš, līdzšinējais LSDSP frakcijas priekšsēdētājs Egils Baldzēns, deputāti Imants Burvis, Jānis Leja un Rišards Labanovskis no LSDSP frakcijas atdalīsies un veidos jaunu frakciju. Salkazanovs neslēpa neapmierinātību ar LSDSP priekšsēdētāja Jura Bojāra darbību. Deputāts arī atzina, ka no LSDSP būs jāizstājas: "Ja neizstāsimies paši - izmetīs." Kā ziņots, par jaunas sociāldemokrātu frakcijas izveidošanu oficiāli tiks paziņots šodien plkst.14. Baldzēns pieļauj, ka tuvākajā nākotnē jaunveidojamajai frakcijai varētu pievienoties arī vairāki citi Saeimas deputāti. Kā ziņots, plānots izveidot jaunu kreisi centrisku partiju ar Baldzēnu priekšgalā. Tikmēr Ingrīdas Ūdres vadītā Jaunā frakcija drīzumā jau lems par sadarbību ar Saeimas frakciju, kuru izveidos līdzšinējie Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas pieci deputāti. Ūdre sacīja, ka runa varētu būt par sadarbības līguma noslēgšanu starp abām frakcijām. Kā ziņots, sadarbības līgums ir noslēgts starp Jauno frakciju un LSDSP frakciju, kuru savulaik parakstīja Ūdre un LSDSP frakcijas vadītājs Egils Baldzēns, kurš tagad ir iniciators piecu sociāldemokrātu jaunas frakcijas izveidei. Ūdre sacīja, ka par iespējamo sadarbību Jaunā frakcija lems pēc 17.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu